Tutustu tiimiin

Samuli Hallivuori

Toimitusjohtaja

Aloitan kertomalla itsestäni ja firman historiasta. Yritys aloitti täyspäiväisen toimintansa helmikuun alusta vuonna 2017 nimellä Vaskion Metallipaja (toiminimi SH-Motors). Firman sijainti oli nuoren (tuolloin 25v) yrittäjän (minä, Samuli Hallivuori) talon kellari. Cnc-koneita oli 1kpl ja manuaaleja 3kpl, huonoa tilaa oli noin sata neliötä.

Jarkko Nieminen

Tuotantopäällikkö

Aloitan kertomalla itsestäni ja firman historiasta. Yritys aloitti täyspäiväisen toimintansa helmikuun alusta vuonna 2017 nimellä Vaskion Metallipaja (toiminimi SH-Motors). Firman sijainti oli nuoren (tuolloin 25v) yrittäjän (minä, Samuli Hallivuori) talon kellari. Cnc-koneita oli 1kpl ja manuaaleja 3kpl, huonoa tilaa oli noin sata neliötä.

Samuli Hallivuori

Toimitusjohtaja

Aloitan kertomalla itsestäni ja firman historiasta.

Yritys aloitti täyspäiväisen toimintansa helmikuun alusta vuonna 2017 nimellä Vaskion Metallipaja (toiminimi SH-Motors). Firman sijainti oli nuoren (tuolloin 25v) yrittäjän (minä, Samuli Hallivuori) talon kellari. Cnc-koneita oli 1kpl ja manuaaleja 3kpl, huonoa tilaa oli noin sata neliötä.

Suurin mielenkiintoni tähän aikaan oli korjaus- ja kunnossapitokoneistusten parissa, joita olikin tarkoitus alkaa tehdä. Olin kuitenkin erittäin kiinnostunut myös CNC-koneistuksesta, ja ensimmäisen työstökeskuksen (Fadal 3016L, edelleen kovassa käytössä!) hankinkin muutamaa kuukautta ennen täyspäiväiseksi yrittäjäksi jäämistä.

Kokemusta metallialalta olin kerryttänyt yläkouluikäisestä lähtien harrastehommissa. Aluksi työkaluina oli rautasaha, rälläkkä ja puikkohitsi. 16-vuotiaana hankin ensimmäisen pienen sorvini, ja siitä lähtien oli miehenalku lopullisesti menetetty metallin maailmaan. Jo tällöin sain joskus auttaa kavereita ja sukulaisia pienissä metallintyöstöön liittyvissä ongelmissa, ja totesin, että omilla taidoilla, käsillä ja koneilla tyytyväiseksi ja iloiseksi saatu asiakas on ihan parasta.

Armeijan jälkeen pääsin töihin raskaan kaluston korjaamon konepajaan, josta sain vanhemmalta ammattilaiselta valtavasti arvokasta oppia. Välivuoden jälkeen alkoi Turussa Insinöörikoulu, josta valmistuin autoinsinööriksi. Opinnäytetyönäni suunnittelin ja valmistin alusta loppuun asti toimivan nelitahtimoottorin. Tästä löytyy lehtijuttujakin, kun googlaa nimelläni.

Valmistumisen jälkeen työskentelin autonkatsastushommissa muutaman vuoden, taustalla koko ajan ajatus oman firman perustamisesta. Jossain vaiheessa sain neuvoteltua nelipäiväisen työviikon, jolloin sain yhden päivän viikossa aikaa käyttää kokonaan oman firman kehittämiseen ja aloitusvalmisteluihin. Tänä aikana aloin saada jo ensimmäisiä töitä. Jossain vaiheessa töitä alkoi olla niin paljon, että uskalsin tehdä loikan täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

Yllätyksenä tuli kuitenkin, minkälaisia töitä päädyin tekemään. Tarkoitukseni oli tosiaan tehdä samantyyppistä korjauskoneistushommaa, jota olin tottunut raskaan kaluston koneistamolla tekemään. Pidin sellaisista hommista valtavasti, koska jokainen tapaus oli erilainen, vaati erilaista lähestymistapaa, ja opetti aina jotain uutta. Olin kuitenkin halukas ottamaan vastaan aivan mitä tahansa työtä vain oli tarjolla. Korjaushommia onkin loppujenlopuksi firman historian aikana tehty todella vähän. Sen sijaan jo melko pian aloittamiseni jälkeen päädyin tekemään sellaisia erikoisosia työstökeskuksellani, joita kukaan ei uskoisi sellaisessa kellaripajassa syntyvän. Tajusin, että näissähän sitä haastetta vasta onkin. Oli mahtava tunne saada valmiiksi ja kiiltävänä ulos koneesta aluksi lähes mahdottomalta tuntunut kappale.

Pian tajusin tarvitsevani myös cnc-sorvin. Somerolta löytyi muutamalla tonnilla vuoden 1985 japanilainen Dainichi BX45. Tämä kone oli ensimmäinen kosketukseni cnc-sorvaukseen. Sorvin hankinnan myötä alkoi tulla kyselyjä myös osien sarjavalmistuksesta teollisuuteen. Vanha Dainichi pääsikin pian pyörittelemään jos jonkinlaista osaa.

Vuoden 2017 loppupuoliskolla alkoi käydä ilmeiseksi, että kellari työtilana alkaa olla ratkaisevan huono. Loppuvuonna muutinkin toiminnan parin kilometrin päähän vanhaan teollisuushalliin. Se oli kylmä ja hämärä, mutta tilaa oli, ja raskaalle liikenteelle sopiva piha.

Työmäärä kasvoi, ja väliaikaisten apukäsien lisäksi ensimmäisenä vakituisena työntekijänä remmiin astui mukaan Niemisen Jarkko, nykyinen tuotantopäällikköni. Jarkon kanssa teimme niin erikoisosia, kuin teollisuuden sarjaakin, ja samalla yritettiin kehittää firmaa, ja miettiä sille suuntaa. Ilmeisesti jotain onnistuimme tekemään oikein, koska töitä tuli vain lisää ja lisää. Pian cnc-koneita oli jo viisi , ja työntekijöitäkin alkoi tulla lisää.

Kasvun myötä tuli taas ajankohtaiseksi miettiä toimitila-asiaa. Asia ratkesikin ennen pitkää lähes itsellään, kun sain tutustua Salolaisen ohutlevyfirma Stremetin taustamieheen Hans Strömbergiin. Hän oli etsinyt uusiin toimitiloihinsa Inkereentielle konepajaa kumppaniksi, ja me saimme kutsun, johon ei myönteistä vastausta tarvinnut kauaa miettiä. Loppuvuodesta 2019 muutimme Inkereentielle, ja siitä eteenpäin olemmekin saaneet toimia ja kasvaa mahtavassa ympäristössä.

Vuoden 2020 kesällä firman yritysmuoto vaihtui OY:ksi ja nimi Hallivuori Worksiksi. Osakkaiksi tuli mukaan Hans, Jarkko, ja vaimoni Pauliina. Uusissa tiloissa kasvu ja kehityskäyrä nousi entistä jyrkemmäksi. Kalustoa ja väkeä on tullut jatkuvasti lisää, ja toivottavasti näin jatkuu vielä pitkän aikaa.

Valtava kiitos asiakkaillemme, jotka ovat jo vuosien ajan luottaneet osavalmistuksensa meille, ja mahdollistaneet uusien ihmisten liittymisen tiimiimme, ja muun kehityksemme ja kasvumme!

Scroll to Top